E-economy
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
No Result
View All Result
E-economy
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
No Result
View All Result
E-economy
No Result
View All Result

Συγγρού 74: Από μακαρονοποιείο σε πολυτελές ξενοδοχείο

Το εμβληματικό κτίριο αλλάζει χρήση με επένδυση της Blend Development.

fotini_oikonomopoulou by fotini_oikonomopoulou
24/03/2025 12:45
in TRENDS
1.3k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα ιστορικό βιομηχανικό κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού μεταμορφώνεται σε πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, προσθέτοντας νέο δυναμικό στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας. Πίσω από την επένδυση βρίσκεται η Blend Development, της οικογένειας Καλλιτσάντση, που δρομολογεί την αποκατάσταση και αναβάθμιση του ακινήτου, διατηρώντας την ιστορική του όψη και δίνοντάς του νέα χρήση.

Από μακαρονοποιείο σε τουριστική επένδυση

Το διατηρητέο κτίριο στη Συγγρού 74, δίπλα στον σταθμό του μετρό Φιξ, φιλοξενούσε έως τα μέσα του 20ού αιώνα τη μακαρονοποιία «Δήμητρα». Πρόκειται για το εργοστάσιο που παρήγαγε ζυμαρικά για το παντοπωλείο Κίκιζα, το οποίο μετέπειτα εξελίχθηκε στη γνωστή βιομηχανία τροφίμων Μέλισσα. Η ιστορία του ακινήτου συνδέεται άμεσα με τις απαρχές της ελληνικής μακαρονοποιίας, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ο Αλέξανδρος Κίκιζας συνεταιρίστηκε με τη «Δήμητρα», καθιερώνοντας τα πρώτα συσκευασμένα ζυμαρικά στην αγορά.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η «Μεγάλη Παραίτηση» αλά ελληνικά: Μύθος, τάση ή απλώς αγανάκτηση;

Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης στην ελληνική οικονομία – Ανάλυση του ΙΟΒΕ

Monocle: Η Αθήνα 3η καλύτερη πόλη να ζεις στον κόσμο – Πώς το δικαιολογεί

Το κτίριο παρέμεινε ενεργό μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε και έκλεισε λόγω της Κατοχής. Σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, ετοιμάζεται για τη δεύτερη ζωή του ως ξενοδοχειακή μονάδα, υπό την ομπρέλα διεθνούς διαχειριστή.

Η επένδυση της Blend Development

Η Blend Development, που ανήκει στον Δημήτρη Καλλιτσάντση και τον γιο του Πάρη, ανέλαβε την αποκατάσταση του κτιρίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής της στον τομέα του real estate. Η εταιρεία έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση της χαρακτηρισμένης ως μνημείο όψης, καθώς και για την προσθήκη ορόφων, που θα επιτρέψουν τη μετατροπή του ακινήτου σε ένα boutique ξενοδοχείο με 50 δωμάτια και δύο χώρους εστίασης.

Η συνολική επιφάνεια του νέου ξενοδοχείου θα ανέρχεται σε 2.300 τ.μ., ενώ θα πληροί τις προδιαγραφές για πιστοποίηση LEED, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση αξιόπιστου διεθνούς operator, ο οποίος θα αναλάβει τη λειτουργία της μονάδας.

Τοποθεσία – Κομβικό σημείο για τον τουρισμό της Αθήνας

Η επιλογή του ακινήτου δεν είναι τυχαία. Η εγγύτητά του με το Μουσείο της Ακρόπολης, τον λόφο του Φιλοπάππου και την τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή του Κουκακίου το καθιστά ιδανικό για τη φιλοξενία επισκεπτών που θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Επιπλέον, η άμεση σύνδεση με το μετρό εξασφαλίζει γρήγορη πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο και το Σύνταγμα.

Το αναπτυξιακό πλάνο της Blend Development

Η Blend Development συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στον τομέα του real estate, με επίκεντρο την ανάπλαση ιστορικών και εγκαταλελειμμένων ακινήτων. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται η φινλανδική Bob W, ενώ πρόσφατα προχώρησε στη μετατροπή κτιρίου 4.500 τ.μ. στη Σταδίου σε πολυτελή διαμερίσματα φιλοξενίας.

Με κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού portfolio ακινήτων που θα λειτουργούν υπό τις προδιαγραφές κορυφαίων διεθνών διαχειριστών. Παράλληλα, η Blend Development συνεργάζεται με τη Sirec Energy, αποκλειστικό διαχειριστή του European Sustainable Investments Fund (EuSIF), ενισχύοντας τη στρατηγική της για βιώσιμες και ποιοτικές επενδύσεις.

Tags: Blend DevelopmenteeconomyREAL ESTATEΑΚΙΝΗΤΑΚαλλιτσάντσηςΚουκάκι ανάπτυξηξενοδοχεία Αθήναξενοδοχειακή επένδυσηΣυγγρού 74τουρισμός Αθήνα
Προηγούμενο άρθρο

ΤτΕ: Υψηλό το ρίσκο στα κρυπτονομίσματα – Προειδοποίηση για απάτες και έντονη μεταβλητότητα

Επόμενο άρθρο

Αγορά Ακινήτων: Η ανάκαμψη συνεχίζεται με ξένες επενδύσεις και προκλήσεις

fotini_oikonomopoulou

fotini_oikonomopoulou

Η Φωτεινή Οικονομοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με εμπειρία στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας. Ειδικεύεται στη διαχείριση social media και στις πρακτικές του digital marketing, με στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με το κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ζωή των ζώων με αναπηρίες στη φύση: Ένας ύμνος στην ευελιξία και την προσαρμοστικότητα

Η ζωή των ζώων με αναπηρίες στη φύση: Ένας ύμνος στην ευελιξία και την προσαρμοστικότητα

20 Νοεμβρίου 2024
Οι 3 οικονομικές συμβουλές που δίνουν οι πλούσιοι στα παιδιά τους

Οι 3 οικονομικές συμβουλές που δίνουν οι πλούσιοι στα παιδιά τους

8 Απριλίου 2025
5+2 tips για να κάνετε πιο αποτελεσματικά διαλείμματα για μέγιστη παραγωγικότητα

5+2 tips για να κάνετε πιο αποτελεσματικά διαλείμματα για μέγιστη παραγωγικότητα

20 Φεβρουαρίου 2025
E-economy

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Follow Us

Copyright © eeconomy.gr 2024 - All Rights Reserved ™ Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Copyright © eeconomy.gr 2024 - All Rights Reserved ™ Powered by FOCUS ON GROUP