Την 22η ελληνική εταιρεία πρόσθεσε πριν από λίγες εβδομάδες στο χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος Switz Group με έδρα το Ντουμπάι και ιδιοκτήτη τον Ταϊζούν Κορακιουάλα, κίνηση που επιβεβαιώνει ότι ο Ινδός επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή το 2017, ήρθε για να μείνει και να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο, ειδικά στην κατηγορία της βιομηχανικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
Ακόμη και αν δεν έχει προχωρήσει –τουλάχιστον ακόμη– στην πολύ ηχηρή εξαγορά στον κλάδο των τροφίμων, ο κ. Κορακιουάλα χτίζει σταδιακά ηγετική θέση στις επιμέρους κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες που αποκτά. Την πρόθεσή του, άλλωστε, να αναπτύσσει βήμα βήμα τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται, καθώς και ότι επενδύει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα, είχε επισημάνει ο Ινδός επιχειρηματίας κατά την παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Παράγοντες της αγοράς, πάντως, επισημαίνουν ότι αν και μέχρι τώρα οι κινήσεις του Ταϊζούν Κορακιουάλα περιορίζονται σε μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρείες, φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα για πιο «ηχηρές» επενδύσεις, κυρίως στην κατηγορία της κατεψυγμένης ζύμης.
Ο ίδιος, αν και κατάγεται από ένα μικρό χωριό κοντά στο Μουμπάι, δεν βρέθηκε ξαφνικά στον χώρο των επιχειρήσεων. Επιχειρηματική δραστηριότητα είχε και ο πατέρας του στην Ινδία, ενώ ο Ταϊζούν ξεκίνησε τα δικά του βήματα το 1980, όταν μετανάστευσε στη Σαουδική Αραβία και έβαλε τις βάσεις για το Switz Group. Σήμερα ο όμιλος έχει παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα σε 11 χώρες, από την Ελλάδα μέχρι τις Φιλιππίνες, απασχολεί πάνω από 5.000 άτομα και ο τζίρος του υπερβαίνει τα 600 εκατ. δολάρια.
Τελευταίο απόκτημα του Switz Group στην Ελλάδα είναι η εταιρεία «Μίδες Τρόφιμα ΙΚΕ» με έδρα τις Αχαρνές, με διακριτικό τίτλο Daily Donuts. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2025 υπεγράφη συμφωνητικό ανάμεσα στη «Μίδες Τρόφιμα ΙΚΕ» και στη New Bake, θυγατρική του Switz Group στην Ελλάδα, το οποίο προβλέπει τη μεταβίβαση του 60% της πρώτης στη δεύτερη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η New Bake είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κατεψυγμένου ντόνατ και λουκουμά στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο του ισπανικού ομίλου Europastry, εκ των ηγετών παγκοσμίως στην κατηγορία της κατεψυγμένης ζύμης. Εχοντας κυρίως ως πελάτες επιχειρήσεις της μαζικής εστίασης, κλάδος που στην Ελλάδα γνωρίζει μεγάλη άνθηση εάν αναλογισθεί κάποιος τα καταστήματα με καφέ και σνακ αλλά και τα πρατήρια άρτου και αρτοσκευασμάτων, με την προσθήκη της νέας εταιρείας η New Bake θα διευρύνει το αποτύπωμά της, καθώς η Daily Donuts διανέμει τα προϊόντα της (ντόνατ, πιροσκί, κρουασάν κ.λπ.) σε περίπου 2.000 σημεία στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το καλοκαίρι ο όμιλος προχώρησε σε μία ακόμη εξαγορά, αυτή της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων The Bakers in the Hood, η οποία διαθέτει επτά καταστήματα. Ο σχεδιασμός, μάλιστα, περιλαμβάνει την αύξηση των καταστημάτων – ζαχαροπλαστείων το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε σε ορίζοντα τριετίας να φτάσουν τα 50. Το ντεμπούτο του Ινδού επιχειρηματία στην ελληνική αγορά έγινε το 2017 με την εξαγορά της Οlympic Foods, εταιρείας παραγωγής πρώτων υλών για την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και την εστίαση.
Η Olympic Food Ltd, με έδρα πλέον την Κύπρο, εξαγόρασε το 2018 τη CSM Hellas, θυγατρική στην Ελλάδα του πολυεθνικού ομίλου CSM Bakery Solutions. Η εταιρεία, η οποία έχει μετονομασθεί πλέον σε Artisan Greece, είναι επίσης ένας από τους βασικούς προμηθευτές πρώτων υλών για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο ισχυρά σήματα στην κατηγορία των επαγγελματικών πρώτων υλών, όπως «Φυτίνη», Sol κ.ά.
Στην Ελλάδα ο όμιλος Switz Group έχει ακόμη πλειοψηφικές συμμετοχές, μεταξύ άλλων, στην εταιρεία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής Frankal, στην αλυσίδα με κάβες Oak, ενώ έχει μικρή συμμετοχή και στην Optima Bank.