Ταυτόχρονα, αυξάνει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, ιδιαίτερα εκείνων με τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Το μέτρο, συνεπώς, κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο πρέπει σταθερά να συνοδεύεται από μια οικονομική και φορολογική πολιτική στήριξης των επιχειρήσεων, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, αλλά και να θωρακίζουν τη βιωσιμότητά τους.
Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει καταθέσει 16 προτάσεις προς την κυβέρνηση προ διμήνου, ανάμεσα στις οποίες είναι η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας για ελαχιστοποίηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ώστε να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία.
Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει, επίσης, στο πλαίσιο της εξάλειψης των παθογενειών που επέφερε στις επιχειρήσεις η δεκαετία των μνημονίων, μια ρεαλιστική παρέμβαση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΕΦΚΑ, καθώς το σημερινό καθεστώς κρατά σε ομηρία τις επιχειρήσεις και στερεί έσοδα από τα κρατικά ταμεία.
Σημαντικά, τέλος, ζητήματα αποτελούν η πρόβλεψη για απαλλαγή από τον ΦΠΑ για επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 25.000 το χρόνο, ο εξορθολογισμός του ΕΝΦΙΑ, η ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας κλπ.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης, που ξεκίνησαν με το νέο σύστημα προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, θα συνεχιστούν υπέρ των δυνάμεων που τονώνουν την αγορά και προάγουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Μασούτης: «Η ΚΕΕΕ θεωρεί ότι ο αυτόματος τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνοδευθεί με ταυτόχρονες παροχές προς τις επιχειρήσεις, με ελάφρυνση των εργοδοτικών εισφορών και κίνητρα για διατήρηση και πρόσθεση νέων θέσεων εργασίας».