E-economy
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
No Result
View All Result
E-economy
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
No Result
View All Result
E-economy
No Result
View All Result

Η ΕΕ ενέκρινε την προσθήκη της «Φάβας Αμοργού» (ΠΓΕ) στο ελλ. μητρώο προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

NefeliRantou by NefeliRantou
26/07/2024 16:21
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Deutsche Bank: Ανεβάζει τον πήχυ για την Ευρώπη

Ισχυρή άνοδος της απασχόλησης τον Απρίλιο 2025 – Πού οφείλεται το θετικό ισοζύγιο και ποιες τάσεις καταγράφονται

Eurostat: Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάιο -Στο 3,3% στην Ελλάδα

Η Επιτροπή ενέκρινε την προσθήκη του προϊόντος «Το Φάβα της Αμοργού» (ΠΓΕ) στο ελληνικό μητρώο προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

Το Φάβα της Αμοργού αποτελείται από τα αποξηραμένα, αποφλοιωμένα και τεμαχισμένα σπέρματα του φυτού Pisum sativum (αρακάς). Πρόκειται για έναν τοπικό πληθυσμό αρακά που καλλιεργείται στο νησί της Αμοργού από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι το μικρό μέγεθος των σπερμάτων και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες. Το μικρό μέγεθος σπερμάτων είναι επιθυμητό χαρακτηριστικό στα όσπρια καθώς έχει σαν αποτέλεσμα την εντονότερη απορρόφηση του νερού από τα σπέρματα κατά το βράσιμο, ιδιότητα που συνδέεται με την βελούδινη υφή που αποκτά το φάβα κατά το μαγείρεμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην χαμηλή σχετική υγρασία και στην υψηλή θερμοκρασία, χαρακτηριστικά του ξηροθερμικού κλίματος της Αμοργού. Η τεχνογνωσία των παραγωγών στηρίζεται στον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας και μεταβιβάζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια από γενιά σε γενιά. Η σπορά των χωραφιών γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, με το χέρι.

Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των 3.618 προϊόντων που ήδη προστατεύονται και που είναι διαθέσιμα στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. επίσης τις σελίδες για την πολιτική ποιότητας και την πλατφόρμα GIView.

Press Release in English

Προηγούμενο άρθρο

BEA & Greece race for the cure

Επόμενο άρθρο

Νέες προοπτικές για τις διμερείς επιχειρηματικές/εξαγωγικές σχέσεις Ελλάδας- Αυστραλίας

NefeliRantou

NefeliRantou

Η Δρ. Νεφέλη Ράντου είναι συνιδρύτρια της syΝΝergy, με ακαδημαϊκές σπουδές στον τομέα της αναπηρίας και πολυετή εμπειρία στα μέσα επικοινωνίας (TV, radio, sites). Παρέχει συμβουλευτική καθοδήγηση σε ζητήματα Επικοινωνίας και Προσβασιμότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Φρενάρουν» οι αιτήσεις για νέες άδειες Golden Visa

«Φρενάρουν» οι αιτήσεις για νέες άδειες Golden Visa

3 Ιουνίου 2025
Όμιλος Μασούτης: αυξημένος τζίρος κατά 16.5%, σε σχέση με το 2022

Όμιλος Μασούτης: αυξημένος τζίρος κατά 16.5%, σε σχέση με το 2022

16 Σεπτεμβρίου 2024
H Εταιρεία | everest

H Εταιρεία | everest

10 Απριλίου 2024
E-economy

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Follow Us

Copyright © eeconomy.gr 2024 - All Rights Reserved ™ Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Copyright © eeconomy.gr 2024 - All Rights Reserved ™ Powered by FOCUS ON GROUP