E-economy
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
No Result
View All Result
E-economy
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
No Result
View All Result
E-economy
No Result
View All Result

Αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα: Σε ποια τιμή κυμαίνεται το φετινό τραπέζι

Με την εορταστική περίοδο να κορυφώνεται, η ακρίβεια επηρεάζει άμεσα το πασχαλινό τραπέζι. Οι τιμές σε κρέατα και παραδοσιακά εδέσματα κινούνται ήδη σε υψηλά επίπεδα, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

fotini_oikonomopoulou by fotini_oikonomopoulou
08/04/2025 09:26
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η εορταστική αγορά του Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και η πίεση στην κατανάλωση είναι αισθητή, καθώς οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα –όπως το αρνί, το κατσίκι και το τσουρέκι– προκαλούν προβληματισμό τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επαγγελματίες. Τα σημάδια ανατιμήσεων είναι ήδη ορατά, ενώ οι τελικές τιμές θα κριθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το ενεργειακό κόστος διατηρεί ψηλά τις τιμές στους φούρνους

Οι φούρνοι μπαίνουν σταδιακά στην πιο απαιτητική περίοδο του έτους, με τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλούρια να κυριαρχούν στα ράφια. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα στο αυξημένο κόστος και τη διατήρηση της πελατείας τους.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Διαχρονική ισχύς και σύγχρονες προκλήσεις της ελληνικής ναυτιλίας – Έρευνα McKinsey

Σε ποια πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι πραγματικά εφικτό να ζεις καλά με έναν μέσο μισθό;

Δημιούργησαν μια αυτοκρατορία επενδύοντας τις αποταμιεύσεις τους -Το «κενό» στην αγορά που τους έκανε πλούσιους

«Η παραγωγή τσουρεκιού ξεκινά σταδιακά. Το μείζον πρόβλημα είναι το ενεργειακό, το οποίο έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια από 120% έως και 200%», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάκης Σταματάκης, ιδιοκτήτης φούρνου. Παρά την άνοδο στο κόστος πρώτων υλών, όπως το αλεύρι, τα βούτυρα και τα έλαια, η τιμή του τσουρεκιού παραμένει σταθερή, στα 15 ευρώ το κιλό, επίπεδο αντίστοιχο με πέρυσι.

Η διατήρηση της τιμής, όπως εξηγεί, οφείλεται σε στρατηγικές αποφάσεις που περιλαμβάνουν μείωση της κερδοφορίας αλλά και βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Σημαντικές αυξήσεις και στα κρέατα

Στον τομέα του κρέατος, οι ανατιμήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο κρεοπωλείου Αντώνη Βαλτετσιώτη, οι τιμές για ολόκληρο αρνί και κατσίκι κινούνται ήδη στα 14,98 ευρώ το κιλό.

«Δεν έχουμε σαφή εικόνα για τις τιμές της Μεγάλης Εβδομάδας. Υπάρχουν αυξήσεις, αλλά οι τελικές διαμορφώσεις θα φανούν τις επόμενες ημέρες», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η ζήτηση θα επηρεάσει σημαντικά τις τελικές τιμές.

Η αβεβαιότητα στην αγορά παραμένει, ενώ η έλλειψη προβλέψιμης τιμολογιακής πολιτικής προκαλεί νευρικότητα στους εμπόρους.

Το «Καλάθι του Πάσχα» και η απουσία του «Καλαθιού του Νονού»

Σημειώνεται ότι το «Καλάθι του Πάσχα» ξεκινά στις 7 Απριλίου, με στόχο να προσφέρει ανακούφιση στους καταναλωτές. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει φέτος ξεχωριστό «Καλάθι του Νονού», κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους γονείς και τους αναδόχους που καλούνται να καλύψουν το αυξημένο κόστος των δώρων και των πασχαλινών εξόδων.

Η αγορά κινείται ήδη με τάσεις αύξησης στις τιμές και δεν αποκλείεται η κατάσταση να ενταθεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα. Η διατήρηση τιμών στα περσινά επίπεδα αποτελεί πρόκληση, με τις επιχειρήσεις να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους συγκράτησης κόστους, σε ένα περιβάλλον διαρκούς μεταβλητότητας και πληθωριστικών πιέσεων.

Tags: καλάθι του ΠάσχακατσίκιΠάσχα 2025Πασχαλινό τραπέζιτιμές αρνίτσουρέκι
Προηγούμενο άρθρο

Online σούπερ μάρκετ: Πενταπλασιάστηκε η ανάπτυξη για τους μεγάλους παίκτες της αγοράς

Επόμενο άρθρο

Ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα του Τιμ Κουκ που οδηγεί την Apple στην κορυφή

fotini_oikonomopoulou

fotini_oikonomopoulou

Η Φωτεινή Οικονομοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με εμπειρία στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας. Ειδικεύεται στη διαχείριση social media και στις πρακτικές του digital marketing, με στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με το κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Eurostat: Στα 33,5 ευρώ το ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ – Σταθερά χαμηλά η Ελλάδα

Eurostat: Στα 33,5 ευρώ το ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ – Σταθερά χαμηλά η Ελλάδα

31 Μαρτίου 2025
Nike: Η νέα στρατηγική και οι προοπτικές για το 2025

Nike: Η νέα στρατηγική και οι προοπτικές για το 2025

27 Δεκεμβρίου 2024
Νέος πάροχος κινητής στην Ελλάδα: Η Volton μπαίνει στην αγορά στις 27 Μαρτίου

Νέος πάροχος κινητής στην Ελλάδα: Η Volton μπαίνει στην αγορά στις 27 Μαρτίου

19 Μαρτίου 2025
E-economy

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Follow Us

Copyright © eeconomy.gr 2024 - All Rights Reserved ™ Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BUSINESS STORIES
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ESG
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Copyright © eeconomy.gr 2024 - All Rights Reserved ™ Powered by FOCUS ON GROUP